Kan ik gebruik maken van de investeringsaftrek bij financial lease?

Wanneer je een bedrijfwagen (grijs kenteken) gaat financial leasen, kun je gebruik maken van de investeringsaftrek. Dit komt doordat jij bij financial lease de economisch eigenaar van de bedrijfsauto bent. Dit is niet het geval bij (netto of full) operational lease of shortlease.

Wat is de investeringsaftrek?

De investeringsaftrek is een bedrag dat je kunt aftrekken van de winst, wanneer je hebt geïnvesteerd in bedrijfsmiddelen. Door de investeringsaftrek wordt de winst lager en betaal je dus minder belasting.

Er zijn 3 soorten investeringsaftrek:

  • de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).
  • de energie-investeringsaftrek (EIA).
  • de millieu-investeringsaftrek (MIA).

Wanneer heb je recht op de investeringsaftrek?

Je hebt recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), wanneer je in 2018 voor meer dan 2.300 euro investeert in:

  • nieuwe of gebruikte auto’s met een grijs kenteken (bedrijfswagens)
  • personenauto’s die bestemd zijn voor beroepsvervoer over de weg (taxi’s en koeriersauto’s)

De KIA wordt vastgesteld in het jaar waarin de investeringsverplichting wordt aangegaan. De KIA kan worden afgetrokken in de aangifte inkomsten- of vennootschapsbelasting van het jaar waarin je de bedrijfswagen in gebruikt neemt, of in de aangifte van het jaar van aanbetalen als dat eerder is.

Hoe hoog is de investeringsaftrek?

De hoogte van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek is maximaal 28% en is afhankelijk van de totale investeringen in dat kalenderjaar.

Zoek in onze 34836 occasions

8,9

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een financial lease te maken heeft.

3 van de 29 positieve beoordelingen

“Binnen 1,5 week stond mijn werkbus al voor de deur Super goede communicatie en goede service Dank jullie wel”

Harry uit Den haag

“Nergens was mijn Autohoogwerker via Financial lease mogelijk, vanwege ouder dan 10 jaar. hier kon het wel en snel geregeld!”

Dennis uit Hillegom

“Plezierig, adequaat en doeltreffend contact”

Jan uit Denekamp

Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Elektrisch leasen

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl