Wat is het verschil tussen financial lease en huurkoop?

Vaak krijgen wij de vraag: “Wat is het verschil tussen financial lease en huurkoop?”. Financial lease lijkt namelijk veel op huurkoop.

Wat is financial lease?

Financial lease is een aankoopfinanciering. Wanneer je ervoor kiest om een personenauto of bedrijfswagen te financial leasen, betaal je het voertuig in maandelijkse termijnen aan de leasemaatschappij. Op het einde van het leasecontract is de auto jouw eigendom. Om de maandelijkse kosten te drukken, kun je een aanbetaling doen, een voertuig inruilen, of juist een slottermijn hanteren.

Wat is huurkoop?

Een huurkoop is erop gericht dat het eigendom van de personenauto of bedrijfswagen, terecht komt bij diegene die de huurkoop aangaat. Dit ligt al vast bij het afsluiten van de overeenkomst. Na betaling van de laatste termijn, krijgt de huurkoper het juridische eigendom. Huurkoop lijkt hiermee dus ontzettend op financial lease. Toch zijn er enkele verschillen, die wat lastig zijn om uit te leggen.

Wat is het verschil tussen financial lease en huurkoop?

Het verschil zit ‘m met name in het karakter van beide rechten. De verschillen zitten met name op juridisch gebied. Financial lease heeft een andere rechtsgrond.

Daarnaast is er een klein verschil tussen het wel of niet overdragen van het eigendom van het voertuig. Bij financial lease heeft een leasemaatschappij niet de intentie om het voertuig zelf te gaan gebruiken (dus zij gaat geen gebruik maken van het door haar verworven eigendom), tenzij er sprake is van wanbetaling. Bij huurkoop gaat het eigendom automatisch over van de verkoper naar de koper na het voldoen van de laatste termijn.

Zoek in onze 32772 occasions

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een financial lease te maken heeft.

3 van de positieve beoordelingen

“Binnen 1,5 week stond mijn werkbus al voor de deur Super goede communicatie en goede service Dank jullie wel”

Harry uit Den haag

“Nergens was mijn Autohoogwerker via Financial lease mogelijk, vanwege ouder dan 10 jaar. hier kon het wel en snel geregeld!”

Dennis uit Hillegom

“Plezierig, adequaat en doeltreffend contact”

Jan uit Denekamp

Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Elektrisch leasen

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl