Verschil financial lease en operational lease

Ben je je aan het oriënteren op het leasen van een auto of bedrijfswagen, maar zijn de verschillende leasevormen jou nog niet helemaal duidelijk? Lees dan op deze pagina het verschil tussen financial lease en operational lease.

Verschil financial lease en operational lease

In onderstaand overzicht, zie je hoe financial lease en operational lease bij Mobility Service Finance van elkaar verschillen:

 

Financial lease Operational lease
Eigendom Mobility Service Finance is juridisch eigenaar
De ondernemer wordt aan het einde van het leasecontract de eigenaar van de auto.
Leasemaatschappij is de eigenaar van de auto
Balans De auto staat op de balans bij de ondernemer. Hierdoor kan de ondernemer profiteren van fiscale faciliteiten. De auto staat op de balans bij Mobility Service Nederland.
Investeringsaftrek Je komt in aanmerking voor investeringsaftrek (indien van toepassing). Je komt niet in aanmerking voor investeringsaftrek.
Leasetermijnen Er is sprake van vaste maandelijkse leasetermijnen. Je ziet online meteen waar je aan toe bent en wat je nog moet betalen. Er is in de basis sprake van vaste maandelijkse leasetermijnen. Echter wordt de hoogte van de termijnen aangepast wanneer er sprake is van een afwijkend kilometrage.
Gereden kilometers Je bent vrij om zoveel kilometers te rijden als je zelf wilt. Vooraf calculeren we hoeveel kilometers je jaarlijks gaat rijden. Indien je hiervan afwijkt, verandert de gecalculeerde restwaarde van de auto, en hiermee dus ook het leasebedrag.
Rol leasemaatschappij De leasemaatschappij heeft de rol van financier. De leasemaatschappij heeft de rol van verhuurder.
Verzekering Het is niet mogelijk om je autoverzekering af te sluiten via Mobility Service Finance. Je kunt kiezen voor aanvullende opties, zoals verzekering van je auto.
Reparatie, onderhoud en banden Je bent zelf verantwoordelijk voor reparaties, onderhoud en winterbanden. Je kunt kiezen voor aanvullende diensten, zoals reparaties, onderhoud en winterbanden.

Financial lease versus operational lease: wat is voor jou het beste?

Twijfel je nog over de verschillende leasevormen? Wil je weten wat in jouw situatie de beste oplossing is, financial lease of operational lease? Neem dan contact op met onze experts, wij helpen je graag verder!

Zoek in onze 32772 occasions

Blije klanten

Dagelijks doen wij er alles aan om onze klanten volledig te ontzien bij alles wat met een financial lease te maken heeft.

3 van de positieve beoordelingen

“Binnen 1,5 week stond mijn werkbus al voor de deur Super goede communicatie en goede service Dank jullie wel”

Harry uit Den haag

“Nergens was mijn Autohoogwerker via Financial lease mogelijk, vanwege ouder dan 10 jaar. hier kon het wel en snel geregeld!”

Dennis uit Hillegom

“Plezierig, adequaat en doeltreffend contact”

Jan uit Denekamp

Operational Lease

Mobility Service Nederland kan iedere gewenste leaseauto leveren, maar je kunt natuurlijk ook kijken welke auto’s wij op voorraad hebben staan. Ervaar onze klantgerichtheid.

mobilityservice.nl
Elektrisch leasen

Mobility Service Electric wil voldoen in de informatievoorziening over elektrische auto’s en helpt je bij de configuratie van jouw elektrische auto’s. Regel het met onze configurator.

zakelijkelektrischleasen.nl
Leaseblog

Leaseblog.nl is de expert op het gebied van mobiliteit en leaseauto’s. Je kan hier terecht voor autotests, blogs, vlogs en interessante columns van gastschrijvers. Laat je informeren over alles wat met leasen te maken heeft!

leaseblog.nl