Mobility Service Finance | Financial lease

Ben je je aan het oriënteren op het leasen van een auto of bedrijfswagen? Overweeg je financial lease, maar is het je nog niet helemaal duidelijk hoe dit werkt? Hieronder lees je wat financial lease precies is.

Liever direct door naar onze voorraad? 

Kies uit meer dan 15.000 auto's!

Volkswagen Caddy Maxi Rolstoelvervoer/bodemverlaging met lift 1.6 TDI TRENDLINE
241,58
p/m
Peugeot 308 1.2 PureTech 130pk GT-Line
420,09
p/m
Opel Mokka 1.4 Turbo Cosmo 4x4 Leer Navi Xenon
256,67
p/m
Wat is financial lease?

Financial lease kun je vergelijken met een vorm van huurkoop of een banklening. De investering in de auto of bedrijfswagen betaal je in de vorm van maandelijkse (aflossings)termijnen aan de leasemaatschappij. De leasemaatschappij berekent hierover rente. Aan het einde van het leasecontract, na betaling van de laatste leasetermijn, is het voertuig jouw eigendom. Om de maandelijkse leasetermijn laag te houden, kun je een aanbetaling doen, of een slottermijn hanteren. Een aanbetaling kun je aanmerken als een verhoogde eerste termijn, een slottermijn is een verhoogde laatste termijn.

Waarom kiezen ondernemers voor financial lease?

Ondernemers kiezen voor financial lease, omdat ze hun werkkapitaal willen vrijhouden om te kunnen investeren in hun bedrijf of om een extra buffer aan te houden. Een financial leasecontract kan een fiscaal aantrekkelijke keuze zijn. Daarnaast verwachten ondernemers langer te rijden in hun personenauto of bedrijfswagen dan de looptijd van het contract.

Voordelen van financial lease

Kiezen voor financial lease, brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Je komt als ondernemer niet voor verrassingen te staan. Er is sprake van een vaste rente en een vast termijnbedrag gedurende de looptijd van het contract. 
 • Je kunt investeren in je organisatie, zonder verlies van liquiditeit.
 • De auto staat bij jouw onderneming op de balans. Hierdoor kun je profiteren van fiscale faciliteiten, zoals subsidies en de investeringsaftrek (indien van toepassing).
 • Uniek! Vrijgave pandrecht van de huisbank is niet van toepassing, omdat Mobility Service Finance gedurende de looptijd juridisch eigenaar is van het voertuig.
 • Je betaalt de BTW over de maandelijkse termijnen, in plaats van eenmalig vooraf over het investeringsbedrag. Dit levert jou een liquiditeitsvoordeel op. 
 • Je hebt recht op terugvordering van de BTW over de maandelijkse termijnen (met hierbij het voorbehoud dat je een ondernemer bent die met BTW-belaste prestaties verricht).
 • Je hebt de mogelijkheid om de maandelijkse termijn te verlagen, middels een slottermijn, een aanbetaling of een inruil.
 • Je kunt de gehele financial leaseaanvraag, dus inclusief acceptatie, volledig online afhandelen!
 • Ook starters en ZZP'ers komen in aanmerking voor een financial leasecontract.
 • Je leaseaanvraag en acceptatie is mogelijk zonder het aanleveren van jaarcijfers.
 • Je profiteert van een scherpe rente.
 • Wij opereren autodealer- en bankonafhankelijk.

Let erop dat iedere financial lease aanbieder verschillende algemene voorwaarden hanteert. Mobility Service Finance is de enige partij die financial lease onder deze voor ondernemers zo gunstige voorwaarden aanbiedt. Lees hier meer over onze unieke voorwaarden.

Financial lease: zowel nieuw als occasions

Het is mogelijk om zowel een nieuwe auto als een occasion te leasen. Het is heel persoonlijk of je kiest voor een nieuwe of voor een jong gebruikte auto. Een nieuwe auto kun je helemaal op basis van je eigen wensen samenstellen. Je bent de eerste eigenaar, dus dat biedt 100% zekerheid over wat er met de auto is gebeurd. Daarnaast is er sprake van fabrieksgarantie. Een occasion is daarentegen veel goedkoper, echter ben je afhankelijk van het tweedehands aanbod. Je kunt in een occasion wel sneller wegrijden, omdat je niet afhankelijk bent van de bestel- en levertijd van een nieuwe auto.

Waarom financial lease bij Mobility Service Finance?

Steeds meer ondernemers kiezen voor financial lease. Logisch, want de financieringsmarkt voor het MKB verandert in rap tempo. Banken maken relatief hoge kosten voor het verstrekken van kleine leningen. Daarom verstrekken zij steeds minder leningen aan het MKB. Mobility Service Finance speelt hierop in door financial lease aan te bieden voor ondernemers, tegen unieke voorwaarden.

Doordat wij het gehele aanvraag- en acceptatieproces hebben gedigitaliseerd, maken wij veel minder kosten dan een reguliere bancaire financier. Aan de voorzijde bieden wij ultiem gebruiksgemak, door de aanvraag en afhandeling geheel online te laten verlopen. Transparant, inzichtelijk en meteen geregeld. En juist doordat wij alle processen hebben gedigitaliseerd, zijn onze medewerkers beschikbaar om jou te voorzien van het beste persoonlijke advies in jouw specifieke situatie. Wij bieden een digitale afhandeling, gecombineerd met persoonlijk contact. We werden door onze klanten niet voor niets beoordeeld met een 8,5!


Veilig en snel
 • Voor bedrijven en ondernemers
 • Zonder jaarcijfers mogelijk
 • Snelle acceptatie
 • Makkelijk online te regelen
 • Geen aanbetaling BTW
 • De BTW wordt verrekend over de maandtermijnen
 • Geen vrijgave pandrecht van jouw huisbank nodig
 • Je profiteert van fiscale voordelen
 • Ontwikkeld door Mobility Service Nederland
Mobility Service Finance. Direct regelen, direct rijden.

Regel je financial lease contract volledig digitaal met onze vertrouwde support binnen handbereik.

Bij een organisatie die gek is op auto’s, de markt goed kent en altijd op de hoogte is van de laatste regels en wetten.

Ons team staat voor je klaar

Ons team staat voor je klaar!

085 - 48 39 350
Neem contact met ons op